Sirpalesaaren jäteastiat

27.04.2018

Sirpalesaaressa marinarakennuksen luoteispäässä olevassa aitauksessa on kaksi merkittyä jäteastiaa SPS:n sekajätteille. Jäteastioiden käyttö ja tyhjentäminen toimii seuraavasti:

• Sekajätteet pannaan KÄYTÖSSÄ-merkittyyn astiaan (toinen astia on varalla).

• Kun KÄYTÖSSÄ-astia alkaa täyttyä, vartijat vievät vuorollaan täyden astian Sirpalesalmen rantaan mustan nosturin luokse, josta Staran jätealus HAAVI 1 tai HAAVI 2 käy tyhjentämässä sen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Samalla vartijat siirtävät aitauksessa olevan tyhjän astian paikkaan KÄYTÖSSÄ.

• Maanantain, keskiviikon ja perjantain vartijat tuovat tyhjän(t) SPS-merkityt astian(t) takaisin aitaukseen.

• Jos KÄYTÖSSÄ-astia on tullut täyteen, otetaan käyttöön viereinen tyhjä astia.

• Jos KÄYTÖSSÄ-astia on puolityhjä, sitä ei tarvitse viedä tyhjennettäväksi (vaikuttaa Staran laskutukseen).

Jäteastiat on tarkoitettu vain tavalliselle sekajätteelle. Erilaiset vaaralliset jätteet jokainen vie itse mantereelle asianmukaisiin vastaanottopaikkoihin.

HSY:n lähin kierrätyspiste sijaitsee Telakkakadun päässä Eiranrannassa, tarkemmat tiedot täällä.

Kannattaa muistaa myös Caruselin kupeessa oleva Moolok, jonka avoimeen osaan voi laittaa sekajätettä.

Syksyllä lipunlaskun jälkeen, kun vartijoita ei enää ole, sekajätehuolto toimii seuraavasti niin kauan kuin yhteysalus kulkee Sirpalesaareen:

• Jäteastioiden kuljetuksesta rantaan ja takaisin huolehtii liikenteen hoidon ohella Lauri Snellman. SPS maksaa asian hoitamisesta korvauksen.

• Jätteen vähetessä astiat tyhjennetään kerran viikossa (maanantaisin).

• Liikenteen loputtua astiat viedään pois, ja ne palaavat paikoilleen keväällä.

16.02.2020Tågholmenin saunan avaimet
10.02.2020Hallituksen kokous 2/2020