Suomalainen Pursiseura

19.11.2021

Kokous 12, 4.10.

Hyväksyttiin jäseniksi kaksi juniorijäsentä

Uusien jäsenten infotilaisuuteen ennen syyskokousta päätettiin kutsua viime vuosina liittyneet jäsenet.

Syyskokous 29.11. klo 18 Carusellissa

Erovuorossa olevista jäsenistä, Satu Samooja ja Mika Lehtonen ovat valmiita jatkamaan hallituksessa, Mika Ervast on ilmoittanut, että ei ole käytettävissä seuraavassa hallituksessa.

Budjetti, talous

Päätettiin, että laaditaan Simplebooksin pohjalla, vertailu viime ja kuluva vuosi lokakuuhun saakka, pyritään esittämään valmiiksi hinnoittelut.

Museoviraston avustus haettava marraskuun loppuun mennessä, Päätettiin hakea vajan suojelukohteisiin – länsipuolen ovi, rappaukset, maalaukset, ikkunat.

Pohjamaalit. Kovien ja pehmeiden myrkkymaalien määritelmää seuran ohjeistuksessa on tarkennettu.

H-vene Ankanpoika II,

Otettu kiitollisena Jaakko Salosen lahjoituksena vastaan. Kunnostusta ja käyttöä kehitellään.

Toimiston muutto uuteen osoitteeseen Raatimiehenkatu 2 E 42 tehty.

Telakoinnit. Vajassa veneet ovat paikallaan, turvallisuuteen on kiinnitetty huomiota, mm. mastoja ei ole kulkemisen tiellä, ja veneiden sijoittelua on tehostettu.

Moth-veneiden lähtöpaikka Sirpalesaaren pohjoisrantaan purjehtijoitten toimesta ja kustannuksella (tämän hyväksyi Kulttuurin ja vapaa-ajan osasto, eikä rakennusvalvonta edellytä tmp-lupaa)

Kokous 13/2021 11.11.

Hyväksyttiin yksi uusi jäsen

Syyskokous. Tarjoilua varten (savulohileipä, korvapuusti ja kahvi/tee) osanottajia pyydetään ilmoittautumaan.

Budjetti. hyväksyttiin kokoukselle esitettävä budjettiluonnos ja kokouksessa esiteltävä maksutaulukkoluonnos.

Museoviraston avustus vajan ulkoasun korjaamiseen. Otetaan huomioon museoviraston ehdot ja ratkaisuun vaikuttava pisteytys

Digitalisointi

Sps.fi-domainin saanti etenee hitaasti, vuoden loppuun mennessä pitäisi olla siirretty meille.

Microsoftin Sharepoint hallituksen työskentelyyn

E-laskutus. käyttöönottotyö jatkuu.

Verkkosivut. Kotisivukone ei ole mobiiliystävällinen. Nettisivujen uusinta ensivuoden toimintasuunnitelmaan

SPV:n superviikonloppu

Tiedotetaan jäsenistöä:

Seminaari Vastuullisuus vesillä, mm. jätehuollon ja pohjamaalien muuttuvat vaatimukset, jossa myös Satu Samoojan puheenvuoro seurojen edustajana.

SPV:n 10-vuotisgaala lauantaina 27.11. Kalastajatorpalla

SPV:n liittokokous 28.11. Kommodori edustaa seuraa.

Helveneen kommodorikokous 10.11.2021

Kokouksessa kerrottiin Kruununsiltojen rakentamisesta. Lopullinen alituskorkeus on 20 m, rakennusaikana 15 -18 m. Rakennustyö on alkanut Nihti-Korkeasaaren sillasta ja koko sillan pitäisi olla valmiina 2025.

Lähivuosina kaupunkia uhkaa telakointipaikkojen puute. Tolkkisista ostettu n. 1200 veneen telakointialue, mutta kaavoitus jumittaa. Malmin lentokenttä mahdollinen jonkin aikaa ennen rakentamista. Hernesaaren risteilijäsatama myös, mutta rajoitetun ajan ei-veneilykaudella.

Liikuntabudjettiin korotusta ensi vuodelle 10:stä 17, 5 miljoonaan. Laitureihin ja niiden korjauksiin tultaneen budjetoimaan n. 1/2 miljoonaa lisää, eli kaiken kaikkiaan miljoona.

Seurojen laiturihintoihin ei tule muutoksia ensi vuodelle.

Laitureihin on kaupungilla mahdollisuus lainata seuroille 40 % kustannuksista.

SPS:n esitys nopeusrajoituksista Hernesaaren kärkeen ym, joista teimme esityksen, on lisätty Helveneen toimintasuunnitelmaan.

Tågis  Sähkön kytkeminen vaatii vielä n. 5 m maakaapelin ja vajan seinän osuuksien suojauksen, minkä jälkeen sähkö voidaan vasta kytkeä.

Kilpailuavustukset. Päätettiin viime kauden avustuksista

Seuraava kokous 13.12. Ennen kokousta voidaan päättää asioista viestienvaihdolla.

Hyväksyttiin kokouksen jälkeen urakkatarjous vajan katon raon reikäpellityksestä, jonka pitäisi estää lumipyry vajan sisään. Toteutus joulukuun alussa.

19.11.2021SPS hallituksen kokoukset 12 ja 13/2021
17.11.2021Siltayhteys Liuskaluodolta Sirpalesaareen