Yhteystiedot

Suomalainen Pursiseura
Pl229
00150 Helsinki

Hallituksen kokous 12/2020

14.09.2020

Aika 1.9.2020
Paikka: Ravintola Saaren terassi
Poissa: Mika Lehtonen ja Henri Havulinna

Hyväksyttiin neljä uutta jäsentä.

Jaettiin eronneiden hallituksen jäsenten tehtävät:
- kokoussihteeri: Mika Ervast
- vesi ja viemäröinti: ei akuuttia tarvetta
- siivous (ulkoalueet): Satu Samooja
- katsastus: ei tarvetta enää tälle vuodelle
- talkoiden koordinointi: syksyn talkoot päätettiin koordinoida porukalla, Henri Havulinna hoitaa tehtävien jakamisen talkooväelle

Todettiin, että Pankki vaatii pantin arvon uudelleenarvioinnin. Uudessa arvioinnissa otetaan arvioon mukaan myös vaja, joka on todettu seuran omaisuudeksi. Hyväksyttiin arviointipäällikkö Antti Oraman tarjous Maanomistajien Arviointikeskuksesta.

Päätettiin valtuuttaa Kai Kuusi ja Leo Norja neuvottelemaan lainan nostaminen rataremontin rahoittamiseksi.

Todettiin, että OPM ei myöntänyt avustusta toukokuun ylikulkukuluihin.
Wihurin säätiön avustus mahdollisesti lokakuussa

Aloitetaan valmistelut taloushallinnon järjestelmän uusimiseksi reaaliaikaisemman raportoinnin mahdollistavaksi.

Päätettiin välittää telakkaryhmälle ennen nostoja tieto veneistä, joilla maksuja rästissä.

Rataremontti valmis: Urakoitsijan lasku sovitun määräinen, lisäksi 68 m kunnostettua ratakiskoa ja peruskallion louhimisesta n. 2 päivää lisätyötä sekä työkoneiden vuokria. Betonipalkit on maksettu viime vuonna.

Hyväksyttiin vajan turvallisuussuunnitelma ja vajatelakoinnin turvallisuussuunnitelma. Päätettiin, että turvallisuussuunnitelmien periaatteiden hyväksyminen tulee vajatelakointisopimusten osaksi.

Vajan siisteydestä keskusteltiin. Todettiin että kulttuurinmuutosta ollaan tekemässä, mm. omien jälkien siivoaminen ennen kuin vene siirtyy veteen.

Merkittiin tiedoksi selostus vajan lattian tarkastuksesta. Käytiin laaja keskustelu vastuukysymyksistä liittyen vajan lattian huonoon kuntoon. Vajassa telakoiville päätettiin tiedottaa telakointiin liittyvistä riskeistä, vaikka tehdyn tarkastuksen perusteella asiasta ei ole todellista tietoa. Todettiin, että vaikka emme voi taata lattian kestävyyttä ja turvallisuutta, haluamme kuitenkin mahdollistaa halukkaille telakoinnin vajassa.

Todettiin kaupungin tilannekatsaus aallonmurtajan korjauksesta: Suunnittelu on lähes valmis. Urakkakysely valmistuu pian. Päälle tulisi puukansi poikittaisella laudoituksella. Vettä vaihtamaan asennetaan entiselle paikalle kaksi noin metristä teräsputkea vesirajaan, piiloon. Mahdollisesti urakka jaetaan kahteen osaan niin, että tehtäisiin ensi talvena puolet ja sitten seuraavana puolet. Syynä aikataulu ja tälle vuodelle myönnetty 200.000 € määräraha. Lisäksi suunnitteilla aallonmurtajan ulkopuolen korjaaminen.

Todettiin, että kiinteän venepesurin asentamiselle Sirpalesaareen on ilmennyt kiinnostusta ja asian valmistelua jatketaan kaupungin ja kiinnostuneiden palveluntarjoajien kanssa.

Todettiin, että talvitoimiston muutto Oksasenkadulle on hoidettu.

Päätettiin seuraavien Pursi-uutiskirjeiden aikataulusta: syyskuun loppu ja marraskuun loppu vuosikokouksen jälkeen. Vuosikirja ilmestyy tammikuun lopussa.

Keskusteltiin seuran kotisivujen kehittämisestä. Digitalisaatiotyöryhmä valmistelee.

Kevytveneiden ja soutuveneiden tilanteesta keskusteltiin. Merkitsemättömät veneet on laputettu ja dokumentoidaan talkoissa. Jäseniltä tullut tiedusteluja mahdollisuudesta lunastaa hylättyjä veneitä. Päätettiin lykätä hävittämispäätös keväälle, selvitetään löytötavaralain vaatimukset.

Merkittiin tiedoksi, että optarikurssi aloittelijoille pidettiin 3.-7.8. Kurssilla oli vain kolme osallistujaa, mutta heistä kaikki jatkaneet harjoittelua sunnuntaitreeneissä. Sunnuntaitreenit jatkuvat ainakin 13.9. saakka.

Seuran kumivene: Hinta-arvio korjauksille on 550 €. Päätetty tilata korjaukset Selboatilta. Selvitetään kumiveneen telakointi kuunarihalliin.

Päätettiin, että sääntötyöryhmä ottaa sääntöjen ja ohjeiden kokonaisvaltaisen tarkastelun työn alle.

Seuran hallinnon kehittämiseen liittyen selvitetään, mitkä asiat voi ratkaista toimikunnissa ja missä asioissa hallitus voi jakautua valiokuntiin ja tehdä itsenäisesti päätöksiä ilman, että asia tuodaan aina plenumiin.

Syyskokous päätettiin pitää 23.11., jos saadaan tieteiden talo varattua tuolloin.

31.03.2023Uudet kotisivut nyt käytössä
29.03.2023TROMBI OY:N INFOILTA LASIMURSKARAEPUHALLUKSESTA
18.03.2023Sammutinhuolto la 6.5. klo 10-14
09.03.2023SPS hallituksen kokous 3/2023
10.02.2023SPS hallituksen kokoukset 1/2023 ja 2/2023
16.12.2022SPS hallituksen kokous 11/2022 ,12.12
07.12.2022Toimisto kiinni torstaina 8.12.
05.12.2022Syyskokous 28.11.2022, Cafe Carusell
05.12.2022Hallituksen kokous 10/2022 maanantaina 14.11.
11.11.2022Vaalitoimikunnan esitys vuoden 2023 hallitukseksi

Siirry arkistoon »