Yhteystiedot

Suomalainen Pursiseura
Pl229
00150 Helsinki

Talkoot

Sirpalesaaressa järjestetään keväisin ja syksyisin talkoot, jolloin saari siivotaan ja kalustoa ja rakennuksia korjataan ja huolletaan.

Talkooperiaatteen mukaan jokaisen venepaikan haltijan edellytetään osallistuvan noin 2 tunnin ajan joko kevät- tai syystalkoisiin. Kevättalkoot pidetään kesäkuun alussa ja syystalkoot syyskuun alussa. Talkoovelvoite ei koske juniorijäseniä.

Aherruksen päätteeksi SPS tarjoaa makoisaa keittoa ja palanpainiketta sekä mukavaa yhdessäoloa. Tervetuloa mukaan!

HUOM. Myös muina aikoina kuin virallisisna talkoopäivinä voi tehdä telakkapäällikön kanssa erikseen sovittuja töitä, joilla voi kuitata talkoovelvoitteensa. Katso lisää täältä.  


2021

Venekunnille tarjotaan mahdollisuus hoitaa talkoovelvoitteensa jo ennakkoon osallistumalla saaren yleissiivoukseen ja haravointiin vapaasti valitsemanansa ajankohtana. Lintujen pesintäaika huomioiden kannattaa aktivoitua ajoissa.

Rasteina ylivuotiset, käytävillä ja rakennuksien vierillä lojuvat lehdet ja risut, kaikki meren tai tuulen tuomat ja luontoon kuulumattomat roskat rannoilla ja kallioilla, kaikki epämääräinen hylkytavara, oma telakointipaikka jne.

Työvälineitä, kuten jätesäkkejä, hanskoja (jos et omista), roskapihtejä, haravoita ym., on vartiokopissa.

Täydet säkit voi lempata meren puolella olevalle siirtolavalle (=sekajätettä, ei ongelmajätteitä), polttokelpoista puuta voi myös panna sivuun kokossa myöhemmin poltettavaksi.

Seuranta: Identifioi itsesi tai venekuntasi, ota kuva tai tee lyhyt seloste kohteestasi ja välitä tieto Kimmolle (sevenseas@luukku.com) tai 040-7730862.