Yhteystiedot

Suomalainen Pursiseura
Pl229
00150 Helsinki

Tervetuloa purjehtimaan hyvässä seurassa!

AJANKOHTAISTA

Jouluglögi Sirpalesaaressa la 10.12. klo 12-15. Klubitoimikunta tarjoaa glögiä,mehua ja pipareita. Joulupukki vierailee klo 13!

Siltayhteys Sirpalesaareen on avattu.

Tervetuloa SPS:n sääntömääräiseen syyskokoukseen maanantaina 28.11.2022 klo 18 Cafe Caruseliin, Merisatamanranta 10, 00150 Helsinki Kokouksessa käsitellään sääntöjen 12 §:ssä syyskokouksen käsiteltäväksi määrätyt asiat.

Vaalitoimikunnan esitys hallituksen jäsenistä on luettavissa täältä. Muu kokousmateriaali toimitetaan myöhemmin sähköpostilla. 

Varmistaaksesi, että sinulle on varattuna tarjoilua kokouksessa, ilmoitathan osallistumisestasi ystävällisesti toimistolle viimeistään 21.11.2022 osoitteeseen toimisto@sps.fi. Jos sinulla on erityisruokavalio, niin ilmoittelethan ystävällisesti siitäkin.

Ilmoita matkamailisi! Pentti Heikkilän kiertopalkinto jaetaan kauden aikana eniten matkamaileja seilanneelle veneelle. Lue tästä lisää >

Suomalainen Pursiseura, Merenkävijät ry ja Helsingfors Segelsällskap aloittavat koulutusyhteistyön!

”Kaivopuiston merikoulut” starttaavat yhteisen veneilijäkurssin 23.1.2023 alkaen. Ilmoittautuminen aukeaa 7.11. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.


Jätehuolto on päättynyt tämän kauden osalta. 
Toimitattehan omat roskat itse mantereen puolelle. Huomaattehan myös, että jäteöljyjä, glykoleja tms. ei saa jättää saareen (esim. vajan viereiseen karsinaan). Nämä tulee viedä omatoimisesti ongelmajätteiden keräilypisteisiin. Jätehuolto-ohjeessa lisää käytännön opastusta. Sirpalesaaren kartasta löydät oikeat loppusijoitupaikat


Sirpalesaaren vedet on nyt pois päältä. Laten kämpän oven viereisestä hanasta vettä vielä saa.


Onko tarvetta klubitilan ja vajan avaimelle? Nouda toimistolta! Näin talvikaudella toimisto on auki torstaisin klo 17-18.30 osoitteessa Raatimiehenkatu 2 E 42.


Nihdin teltassa olevat tavarat täytyy poistaa lokakuun loppuun mennessä.Nihti siirretään talvitelakalle telttaan marraskuussa.


Hallitus on päättänyt lykätä yhdellä vuodella myrkkymaalien käyttöön liittyvien kieltojen voimaantuloajankohtaa. Keväällä 2024 ja siitä eteenpäin Sirpalesaaressa vesille laskettavissa veneissä ei saa olla pehmeää (ei myöskään ns. puolikovaa) tai itsekiillottuvaa myrkkymaalia. Päätös koskee myös syksystä 2024 alkaen Sirpalesaareen telakoitavia veneitä. Lue lisää >


Tässä tutustuttavaksenne seuran jätehuoltosuunnitelma.
Aikaa kommentointiin ennen kuin menee viranomaiselle hyväksyttäväksi, on kaksi viikkoa. 
Käytännön opastus ympäristöasioihin puolestaan löytyy juuri päivitetystä jätehuolto-ohjeesta.


Nyt on hyvä tilaisuus hankkiutua eroon vaarallisista jätteistä (esim. maalit, liuottimet, siivouskemikaalit ja akut). Vaarallisen jätteen keräysauto pysähtyy Cafe Carusellilla maanantaina 10.10.2022 klo 17.00-17.40. Lisäksi venevajan aitauksessa on melkoisesti hylättyjä ongelmajätteitä. Tarvitsemme kantajia, joten tulkaapa avuksi! Samalla muistutuksena, että vaarallisia jätteitä ei saa jättää tahi hylätä mihinkään telakka-alueellamme. Toistaiseksi meillä ei vielä ole turvallista lain sallimaa keräyskaappia.


Pursi-uutiskirje on ilmestynyt. Lue tästä!


Tågholmenin isäntinä aloittavat Marko Vuorinen (Blue Eyes) ja Markus Verronen (Khululile). 
Yhteystiedot löytyvät täältä.


SPS-paitoja ja lippalakkeja 
saatavilla Satamatoimistosta hintaan 25€ kappale.
Paitoja saatavilla myös lasten koissa. Katso kuvat Facebook-sivuiltamme!


Ukrainan kohteliaisuuslippuja ostettavissa toimistolta ja satamatoimistosta.
 Seuramme on tilannut Ukrainan 20 x 30 cm kokoisia lippuja käytettäväksi veneissä kohteliaisuuslippuina. Myymme niitä jäsenillemme 20 euron hintaan ja suoritamme puolet myyntihinnasta katastrofirahastolle. Haastamme kaikki Suomen purjehdus- ja veneilyseurat vastaavasti hankkimaan lippuja jäsenilleen.


Talkoosuoritteet voi tehdä myös myöhässä

Olitko estynyt osallistumasta erinomaisen mukaviin talkoisiimme? Ei hätää – tehtäviä voi suorittaa myös jälkijättöisesti!

Voit suorittaa talkoovelvoitteesi sopimilla asiasta esimerkiksi jonkun seuran hallituksen jäsenen kanssa. Sopivia hommia löytyy esim. Sirpalesaaren kiinteistöjen työlistasta.

Ole näiden osalta yhteydessä kuitenkin ensin Mikko Pöriin (0407374087 tai mikko.pori@iki.fi) Muistathan, että talkoosuoritukseksi käyvät vain määrätyt työt, jotka on sovittu hallituksen vastuuhlön kanssa.


Sirpalesaaressa uutuutena laatikko käytöstä poistetuille akuille sekä paristoille

Lue Sirpalesaaren päivitetty Jätehuolto-ohje kokonaisuudessaan täältä. Muistathan myös, että vaarallisen jätteen tuominen kierrätyskaappiin on kielletty. Huomioi myös, että kaikki muovijäte ei ole kierrätettävää.

***

Venekerhot-palveluun pääset tästä

Yhteysaluksen aikataulut näet tästä

Ja ravintolan aukioloajat, menun etc. tästä