Yhteystiedot

Suomalainen Pursiseura
Pl229
00150 Helsinki

Vieraat

Sirpalesaari:       60º 9' 7'' N 24º 56' 46'' E

merisatamansuu.jpg


SPS:nkotisatama toimii myös vierassatamana

Suomalaisen Pursiseuran kotisatama on Sirpalesaaressa, merellisen Helsingin tuntumassa. Myös vierasveneilijät ovat tervetulleita Sirpalesaareen.

Sirpalesaaren aallonmurtajasatamaan on helppo tulla lännestä saaren ja mantereen välisestä salmesta, jonka eteläpäästä on lyhyt käännös saareen. Väylän syvyys on 1,8 metriä, mutta myös suuremmat alukset voivat saapua turvallisesti.

SPS:n vierasvenepaikkoja ei ole merkitty. Veneen voi ensin kiinnittää ravintolavieraita varten merkityille paikoille yhteysvenelaiturin vasemmalle puolelle (ks. kartta nro 15), ja varsinaista vieraspaikkaa tiedustellaan yhteysveneestä, puh. 040 827 9264 (kartta nro 14).

Satamaisäntä Lauri Snellmanin yhteystiedot ovat: puh. +358 40 827 9264, sähköposti lauri.snellman(at)ferra.fi.

Satamamaksu

Satamamaksu on 20 euroa/vrk, 100 euroa/vk ja 300 euroa/kk. Maksu suoritetaan satamaisännälle tai saarta kiertäville vartijoille. Maksu sisältää veden ja sähkön sekä wc:n ja suihkutilojen käytön (kartan nro 11). Saunan voi tilata eri maksua vastaan satamaisännältä. Talousjätteet ja roskat on vietävä mantereen puolelle niille varattuun jäteastiaan (kartan nro 20).


Kesäravintola SAARI

Sirpalesaaressa sijaitsee myös kesäravintola Saari, joka tarjoaa kesäkauden parhaat suomalaiset ruokaherkut, virkistävät juotavat ja häikäisevän kauniin merimaiseman (kartan nro 13). Ravintolassa on myös suuri ulkoterassi.


Yhteysvene

Yhteysvene Sirpalesaaren ja mantereen välillä kulkee kesäkuukausina 20 minuutin välein. Tarkista aikataulu Ferra Oy:n verkkosivuilta ja vierasveneilijöiden ylikulkumaksu satamaisännältä. Häneltä saat myös Helsingin kartan.

Sirpalesaari sijaitsee melko lähellä Helsingin keskustaa. Ruokakaupat, lähin bussipysäkki, pankki ja Otto-käteisautomaatti ovat kävelymatkan etäisyydellä rannasta.


Väliaikainen telakointi

Vene on myös mahdollista telakoida väliaikaisesti tarkastusta varten telakkakentälle (torninosturin kantokyky 8 tonnia) sekä käyttää mastosaksia (kartan nro 3). Näitä palveluita ja niiden hintoja voit tiedustella satamaisännältä.